print header
click logo 135x37
print icon

Nye pasregler:

Din certificerede pasfotograf kan hjælpe dig med dit nye biometriske pasfoto …..


Danmark indfører nye biometriske pas den 1. januar 2012


Fra den 1. januar 2012 skal nye danske pas indeholde underskrift, foto, fingeraftryk digitalt.
Dermed skabes der større sikkerhed for, at passet ikke kan forfalskes eller misbruges. Pasfoto og fingeraftrykket lagres i passets chip.

 

Beslutningen om indførelse af fingeraftryk i pas er en central beslutning i EU, som led i bekæmpelsen af terrorisme, menneskehandel, menneskesmugling, ulovlig indvandring og anden grænseoverskridende kriminalitet. Med de nye biometriske pas sikres danske statsborgere også muligheden for fortsat at kunne rejse til lande, når der på sigt vil blive krævet den type pas ved indrejse.

 

Med de nye pas er du som borger sikret imod, at uvedkommende stjæler din identitet og udgiver sig for dig, og mod at dit pas forfalskes.

 

De nye biometriske pas har en usynlig elektronisk chip indstøbt i siden med personlige oplysninger. I chippen bliver der lagret en kopi af pasfoto’et, fingeraftryk og de maskinlæsbare linier i passet.

 

De nye regler betyder ikke, at allerede udstedte pas skal ombyttes. Det er først, når ens eksisterende pas udløber, at det er nødvendigt at anskaffe sig det nye pas.

 

Der skal ikke tages fingeraftryk af børn under 12 år, men de skal møde op personligt for at søge om pas.

 

Pasfoto – Benyt derfor den certificerede pasfotograf


Foto’et til det nye biometriske pas skal være vellignende, det skal vise hovedet og det øverste af skuldrene, være taget lige forfra med lukket mund. Formatet er 35 mm x 45 mm og hovedet skal måle mellem 30 – 36 mm fra hagespids til hårtop m.v. Den certificerede pasfotograf har ekspertisen og det er din garanti for, at dit pasfoto bliver godkendt af borgerservice.

 

De danske fotobutikker har i rigtig mange år taget foto til pas. I forbindelse med indførelse af de nye biometriske pas fra den 1. januar 2012 har alle – certificerede pasfotografer – fået opstillet et pasfotosystem. Den certificerede pasfotograf tager det korrekte foto, der opfylder alle krav, der er opstillet ved anvendelse af de biometriske pas. Dit pasfoto kan fremover elektronisk ”hentes ned” af det enkelte borgerservicecenter, som også tager fingeraftryk til brug for dit nye pas. Dette betyder, at ekspeditionstiden i borgerservice bliver væsentligt reduceret.

 

Der stilles krav til den certificerede pasfotograf – herunder løbende opdateringer for at sikre, at pasfoto til enhver tid opfylder de opstillede lovkrav.

 

Pasfoto certificeringsordningen giver dig større tryghed, når du skal have taget foto til dit pas. Den certificerede pasfotograf tager pasfoto af alle – børn, voksne og handicappede. 

 

I takt med at landets kommuner går over til de nye systemer, vil din lokale Click-butik blive Certificeret Pasfoto Fotograf.

/files/$temp/Logo_CertPasfoto_m_undertekst_400px(1).jpg?can=eLtwnd5UGzzZwMjIFBz6hqZmSOGfBE5Gym5gQFS2wG4OWjyWFuXYKumnZeakFuurlKTmFuj75KfnxzunFpUEJBan5Zfkx_fGg1J2UUlqdnFJvImBQUGFhqGmXlZB_gBnLEMsOYuILIAzBQAAWLCXnA==
/files/$images/Pasfoto_optagelse.jpg?can=eLtwnd5UGzzZwMjIFBz6huamSOGfBE5Gym5gQFS2wG4OWjyWFuXYKumnZeakFuurZILN0w9ILE7LL8mPzy8oAfKBoa6XVZA_wLnIEEs2IiK944xuAH5RkTI=
/files/$images/Pasfoto_salg.jpg?can=eLtwnd5UGzzZwMjIFBz6huamSOGfBE5Gym5gQFS2wG4OWjyWFuXYKumnZeakFuurZILN0w9ILE7LL8mPL07MSdfLKkgf4AxkiCUHEZHUccY0ABukjxU=
/files/$images/pasfoto.jpg?can=eLtwnd5UGzzZwMjIFBz6RuYWSOGfBE5Gym5gQFS2MDIyhJpjgjseS4tybJX00zJzUov1VTLB5ukXJBan5Zfk62UVpEMiuqSodECyjiEk7xiBna_cbJRskmxMYoLHGd8A/HyPzw==
Tekst og billeder i dette dokument er hentet fra Clicks fotoskole på www.click.dk. Alt indhold er Copyright Click 2014.